Swimmin Bangladesh

Jaarlijks vallen er in Bangladesh ruim 17.000 slachtoffers door een verdrinkingsdood. Meer dan de helft hiervan is jonger dan 24 jaar. Daarmee is de verdrinkingsdood één van de meestvoorkomende doodsoorzaken.

Helaas is er maar weinig aandacht voor dit probleem, terwijl veel ongevallen kunnen worden voorkomen als kinderen leren zwemmen. Maar ook volwassenen hebben baat bij zwemles en kunnen te hulp schieten bij problemen met jongere kinderen als zij kunnen (reddend) zwemmen.

Wij gaan in Bangladesh

  • Zwemlessen verzorgen aan kinderen vanaf 5 jaar
  • (Jong) volwassenen leren reddend zwemmen (Ook om kinderen onder de 5 jaar te kunnen redden)
  • Locale instructeurs opleiden
  • Zwemonderwijs laten integreren in het educatieprogramma
  • Werken aan de bewustwording van de gevaren van het water

Ontwikkelingen

Begin 2018 was ons eerste bezoek aan Bangladesh. We hebben onderzocht hoe groot de problemen zijn en wat de mogelijkheden zijn om hier wat aan te doen.Na deze reis is ons één ding bijgebleven: het is onze plicht om iets te doen aan de situatie in dit land.

De maanden na ons bezoek zijn we druk bezig geweest met het opstellen van onze plannen. Eén van de belangrijkste punten is dat ons ‘kleine’ team het niet alleen kan. Daarom hebben we een opleiding uitgewerkt om locale inwoners te leren zwemles geven. Als wij het voor elkaar krijgen om steeds meer zweminstructeurs op te leiden, kan onze impact het grootst zijn.

In november gaan we met een delegatie van 4 personen naar Bangladesh. We gaan op één van de vele eilanden starten met het opleiden van de eerste 16 zweminstructeurs.

Doneren

Doneren is supermakkelijk! Geef aan of je voor Brons, Zilver of Goud gaat òf kies je eigen bedrag. Wij sturen je per WhatsApp of per Mail een linkje waarmee je direct je donatie kunt doen.

Ik kies voor:

Toon mijn naam als donateur op de website.

Ik ontvang het betaalverzoek het liefst via:


Swimmin Bangladesh Foundation

Swimmin’ heeft jarenlang ervaring in het geven van zwemles aan kinderen en volwassenen in het buitenland. Daarom zijn wij de Zwemles4 Foundation gestart. Met de Foundation willen wij schoolleraren gaan leren zwemles te geven zodat zij dit op hun beurt de schoolkinderen kunnen leren.

Verder willen wij het bewustzijn onder volwassenen en kinderen vergroten zodat gevaren worden herkend en ongelukken daarmee kunnen worden voorkomen.

Neem contact op

Hoe kunnen we helpen?
Stel gerust een vraag of laat een reactie achter.

Bangladesh, Januari 2018